About

Foto saya
Musafir di Bumi Kinanah... mencari secangkir ilmu buat bekalan hidup. Moga segala impian dan cita-citaku kan mampu kugapai...

kAsiH TeRciPtA UntUk SeLamaNya..

kAsiH TeRciPtA UntUk SeLamaNya..
kEluArGa BaHaGia MemBaWa Ke sYurGa..

Sabtu, 9 April 2011

Tertangkap sudaaa....

assalamualaikum semua...

Entry ni just nk publish ahlibet baru kami ( Zinnirah) yang semestinya tidak di undang kedatangannya.. Kedatangannya hanya nak memporak perandakan kehidupan kami selama 2 tahun ni.. Tak pasal2 bilik sy yang jadi mangsa kerakusannya dan ketajaman giginya yang semestinya kecik tu..Tapi awas...jangan sesekali hulur jari anda padanya.. Tapi kalau rasa nak 'syok' try laa..

aii nk berkenalan ker???

Haa..nilah makhluk yang saya maksudkan tu..ensem x?? tu laa..mula2 tu malu2 nak keluar,, sekarang  dah kena tangkap.. sape suh main nyorok2.. dekat ngan sebulan kami berusaha mencari kelibatnya yang hilang bila kami nk cari..huhuu... xpe2..sy faham maksud si T ni.. dia xnak keluar sebab takut nti ramai yang kerumun dia.. ramai peminat katakan..kalu xder yang minat xder la yang nak cari dia..kan kan kan... banyak la ko minat..emmm...ni baru sekor..xtau la bape ekor yang wujud dalam rumah ni.. tapi korang jangan pikir yang umah kami ni xbersih ok?? umah kami ni tergolong daripada umah yang besar dan bersih.. bukan nak memuji umah sendiri, tapi ni cakap betol tau... menurut kenyataan Mama (wife's owner ) umah kami ni..dia masuk kot tingkap dapo.. al kisah  nak dijadikan ceritanya,,kami lupa nak tutup tingkap dapo sewaktu proses menyelamatkan diri berlaku tym muzaharot ( rusuhan ) baru2 ni.. dsebab nk slamatkan diri punyer pasal, xingat dah perkara  yang penting dan paling penting.. natijahnya..xpasal2 dapat ahlirumah baru.. yang geramnya dia aim bilik sy.. habis cadar ngan katil di gigit dan dijadikan toilet oleh dia.. ishkk2...nama lagi binatangkan..x de dah nk tahan2 ni.. jumpe tmpat y baik punyer, kat ctu la tempat dia nk ber'honeymoon'..

 
tgk tu, ade hati nk lari..berusaha nak memboloskan diri..berani dia gigit besi tu....bajet leh patah la tu ekk..silap2 gigi dia yang puteh bersih tu yang patah dulu..kalu patah sape nak jawb??
kami xmasuk port ok.. tapi dalam kes ni semua tu xberlaku..huhuu...dan xdibiarkan berlaku sama sekali...ohh..tidakkk...jom tengok gelagak si T ni..


Haa..tgk..sakan tu dia gigit besi yang sememangnya keras..
 "USAHA TANGGA KEJAYAAN" katanya..huhuu

penat dh tu..mintak simpati la konon tu..ma'alish ya..
xder ruang tuk kami maafkan ko...wak muka sadis..

sempat lagi tu nak urut2 kaki..huhuu..
aksi yang xtahu nak wat pe da..pasrah la kot..

sempat bergambar kenangan bersama si T..

ok,,pas dh puas bermain dan berposing bersama si T ni..kami dengan bangganya keluar umah, sebab nak 'buang' dia dari hidup kami.. xdan nak buat pape..anak2 arab depan umah nampak dan terus menjerik 'kegilaan' bila nampak si T ni.. tercabar gak la,,ade ke patut si T ni jugak yang dorang kerumun..kami yang tersedia cun ni sikit ppun xdipedulikan..emm..xheran laa.. last2 mamat arab kat tepi umah amik.. maka bertukar tangan la sy ngan dia..sbb dia tengok kami cam terpinga2 cam xtau nak wat apa..so dia kira bajet tau la nak wat apa dan terus mintak perangkap tu.. kami dengan senang bagi aa.. harap2 dia dpat bunuh si T tu dengan cara yang berperikemanusiaan..heheh...ayat xleh blah..huhuu.. Tapi korang tau apa yang mamat2 arab tu buat??huu..memang xdisangka oleh kepala otak kami..korang tengok mesti sedih...


dicampaknya si T dan terus melekat atas bumbung..
saja nak bagi kami tengok..aduss.. sedih la plak..

Matilah dia dalam kesejukan...kes kematian xperlu di siasat lagi..
semuanya dah terbukti..matinya dalam kesejukan...

Harapnya, sekor ni je la yang ade ek..xmau ade lagi.. sebab proses penangkapannya terlalu rumit dan mencbar..bagi kami yang ayu2 ni..huhuuu..any way thanx tu achik PIPAH..kalu u xmasuk hamam mlm td gerenti si T ni masih bermaharajalela dlm bet Zinnirah ni..huhuu...

Uhuu..panjang gak ek cite si T ni..xpasal2 kena cari ideal tuk citekan pasal dia...tapi kesudahannya amat puas wlaupun ade yang sedih ngan cara kematiaannya..hukhuk..k..daaaa

SALAM IMTIHAN TUK SYAHADAH QIRAAT 3 (2011)...
BITTAUFIQ WANNAJAH...



4 ulasan:

ibnubaba_04 berkata...

ohhh..ciannya..ni kes dera ni..x baik bunuh binatang ngn kejam..hehe

jalinankasih berkata...

nama lagi arab..mana ade belas kesiham..lg2 kt binatang..kami hnya jlnkn tugas kami jee..mission success..hehhe..

KaNaPiNaSoNa berkata...

tu la,mmg best,lg pun dpt duit belanje rm3 ribu lebih sbln,xyah nyusahkan mak bapak lg kan...korang nak sambung teruskan le,bngah x larat dh kot,tinggal tenaga untuk mencari rezeki je ni..
tahniah krn dpt menangkap si penggigit earphone zati tu..tp nk tnya,lps tikus tu mati,amik balik x sangkar tu?ruginye buang....

zhuliana berkata...

hihihihhi kelakar btul .. bru bace..

Pengikut

ULAMA

Blogger Tricks Habib Omar Dr.Yusuf
Dr.Wahbah Zuhaily Dr.Ramadhan Buoti Harun Yahya Darul Ifta' darussyifa' PUM

AKHBAR

Harakah keadilan TranungKite tkodaily detikdaily PahangDaily suarakampus Malaysiakini Metro beritaharian NST utusan jazeera jazeera MyKKK

TRAFFIC

Marhaban Bikum


ShoutMix chat widget